tirsdag 15. januar 2013

Tips i denne influensa tiden

Vi er nå i den delen av året hvor flest blir rammet av influensa og forkjølelse.

*
Veldig mange er opptatt av å ta kosttilskudd ol. for å holde kroppen frisk i disse tider. Jeg er heller av den typen som mener at vi har fått så mange naturlige hjelpemidler, som er gode, ikke koster masse penger og det ser flott ut å oppbevare det i hjemmet.


Selvfølgelig handler mye av det å ikke bli syk om forebygging. Men har man først pådratt seg en kraftig forkjølelse eller influensa så er det ok med noen tips.


Mynte og ingefær te
med sitron og honning

Det viktigste med disse teene er at alle ingrediensene er ferske.

-2 skiver sitron
-2 ts honning
-5 Skiver ingefær uten skall
- ca. 10 mynteblader
-2,5dl kokt vann

*

Mynte er en urt som er veldig god å drikke når man er litt forkjølet eller har vondt i halsen.
Ingefær er kvalme dempende og appetittstimulerende, noe som kan være en fordel om man har pådratt seg influensa. Da er man gjerne litt kvalm og man har ikke matlysten på topp.
Den er også en varm rot, noe som gjør at den varmer kroppen innenfra, setter opp temperaturen og man blir fortere frisk.


Timian te

-2 skiver sitron
-2 ts honning
-5-6 grener med timian

*

Timian fungerer veldig bra mot hoste. Den er slimløsende og krapeløsende. Den har også antibakerielle og soppdrepende egenskaper. Alt dette er kjempe bra når man har slim som sitter veldig i lungene. Det løsner og man forebygger mot lungebetennelse.


Ikke bare at disse er gode å drikke, men om man er riktig syk så får man mange ganger ikke i seg så mye mat. Men her har man ihvertfall litt mer næring i teen enn hva man får ut av de vanlige te posene.


Supper er også noe å benytte seg av når man er syk.
Og det trenger ikke være så vanskelig eller anstrengende som det høres ut som.

*

Her skal dere få oppskrift på en suppe mot influensa.

Suppe mot influensa

-200gr fersk hakket ingefær
-1hel hvitløk finhakket
-20korn sort pepper
-1ts gurkemeie
-1,5 l kylling buljong 

Kok alt sammen i 10 min.
Drikk 5 store kopper (varme).
Hold deg varm og rolig i 12 timer.

*

Om man bruker andre supper eller matretter. Tilsett masse hvitløk og chili, da setter man opp temperaturen i kroppen og man hjelper til med å drepe bakteriene.


Til slutt vil jeg bare legge til. Spis sunt og drikk masse vann.
Av mye sukker får man fort vondt i hode og man føler seg dårligere.
Vann og frukt/grønt er tingen.

Håper dere holder dere friske i vinter alle sammen!


5 kommentarer:

 1. Kjempeflott innlegg med vekt på det sunne,det liker eg for å hive innpå med masse kosttilskudd kan ikkje erstatte et sunnt kosthold og då veit ein at ein får viktige stoff i seg og:)
  Kjempeflott med gode oppskrifter!

  Fin tirsdag til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 2. Takk for tips!
  Ønsker deg en NydeligFlott kveld!
  Klem fra Julie :-)

  SvarSlett
 3. Wow så fint innlegg :-) Dette skal jeg huske. Ingefær er utrolig godt i masse mat. I japan lærte jeg å bruke det i foreksempel eggerøre sammen med hvitløk.Kjempegodt. Anyway, tusen takk for gode tips :-) Legger meg til som følger:-)
  Klem fra Åsne
  på marianneleonora.blogspot.no

  SvarSlett
 4. Gode tips :) Har heldigvis sluppet unna den store forkjølelsen så langt.. Litt herlig og varm te og suppe kan vel ikke skade uansett ;) Hihi..

  Håper du har en fin uke :D
  Klem

  SvarSlett
 5. Hei !

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og mat blogger.

  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Topp Mat Blogg seksjon her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge til din mat-blogg til listen på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

  Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


  Varme hilsen,
  Christina
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett