onsdag 24. september 2014

Sesongens råvarer med gresk vri


Nå er tiden for å spise våre egne korteste og kanskje selv dyrkede råvarer. Mye mat er i sesong nå, og vi frotser i urnorske retter som tar 4 timer å lage. Men det er ikke alltid vi har tid til det. Her får dere et av mine beste tips til en smakfull hverdagsmiddag med gresk vri.
(Så kan fårikålen vente til helgen)


Dette trenger  du

400gram lammekjøttdeig
10-15  terninger med feta ost (marinert)
5ss olje fra feta osten
Salt og pepper
1 Hvitløk fed
1 egg
5 store ss gresk /naturell yoghurt
1 ss hakket mynte
1 ts flytende honning
4 middels store poteter
1 gulrot
1/2 rød løk
1 ts rosmarin
1 hjertesalat

Fremgangsmåte

- Rotgrønnsaker i form: Del poteter i båter, gulrot i staver, løk i biter. Ha over 5 ss med oljen til feta osten, rosmarin, salt og pepper. Stekes i ovnen på 220grader i 20 min

- Kjøttboller: bland kjøttdeig, 1/2 hakket hvitløk, et egg, salt, pepper og feta ost. Lag små kjøttboller og stek i panne

- Yoghurt dressing:bland yoghurt, honning, salt, pepper, mynte og 1/2 hakket hvitløk.

- Salat: hakk grønn hjertesalat.


Middag på 30 min ☺

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar