tirsdag 21. mai 2013

Vår og brennenesler

Når man har en pc som virker når den vil, så er det ikke så lett å blogge. Men her er et innlegg fra meg :)

Tiden i Tyttebærhuset har gått til hage og utekos, vi spar opp røtter og fyllmasse, planter, lager masse god mat fra hagen. Mat som ikke er sprøytet eller behandlet, men som helt naturlig titter frem hos oss til vår store glede.

Vi har også gleden av å se dyr og innsektsliv når vi holder på å hagen.

Dere skal også få oppskriften på tidenes beste suppe som er sunn, enkel og midt i sesongen.

Brenneslesuppe

2 l Brennesler (skudd, planter på ca 15cm)
1 l kokende vann
2 dl melk/fløte
1 gul løk
1 fed hvitløk
2 buljongterninger 
pepper 

-Skyll og rens neslene.
- Hakk løk og hvitløk, stekes blankt i en panne i litt olje
-Kok opp 1 liter vann, tilsett neslene kok i 3 min
-Tilsett buljong, melk,pepper og blank løk
-Kokes i 2 min
- Kjøres med stavmikser til ønsket konsistens
- Reduseres til ønsket tykkelse

NYT!






1 kommentar:

  1. Det er så herlig tid nå med hage og uteliv,håper det blir mange fine dager framover:)
    Så flinke du er som lager ei slik suppe,masseute i naturen ein kan bruke til matlaging,supert!

    Fine dag til deg!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett