mandag 28. april 2014

Mandagsburger!

Hamburger er jo godt uansett om det er lørdag eller mandag.
Men mange ganger stopper det seg jo litt selv når man skal velge middag for mandagen, det er liksom ikke  den usunne hamburger man velger da.

Men denne burgeren kan du fint spise på en mandag (eller lørdag)


Hamburger brød

2 dl havregryn
2 dl speltmel
1 pose tørrgjær
1 ts pizzakrydder
1 ml salt
1 ss rapsolje
1 ml sesamolje
1 ss sesamfrø
1 dl vann



- Bland alt det tørre

- varm vannet til 40 grader og bland gjæren inn.

- bland så vann og olje, tilslutt bland dette med det tørre

- heves i 30 min

- deigen deles så i 4, formes som burgerbrød og etterheves i 20 min

- pelsles tilslutt med vann og og strøs over med sesamfrø

- stekes på 200 grader til de har fått en gylden overflate 8-10min

(disse burgerbrødene blir ganske flate, men de er alikevell veldig gode. Det kan nok være lurt at de har fått hvile litt før de skjæres opp, slik at de ikke går istykker)



Hamburger

2 ss speltmel
3 ss havregryn
500gr karbonadedeig
1 ml salt
1 ml pepper
1 ml paprika pulver
1 ml hvitløkspulver
1 egg
1 ts soyasaus
1 dl vann



- miks alle ingrediensene og la burgerdeigen stå å sette seg i noen minutter

- del deiegn i 4 og stek burgerne 4-5 min på hver side i middels varme (gjerne lokk eller aliminiumsfolie over, da holder de seg mer saftige)

- la burgerne hvile noen minutter før du spiser dem, da blir dem nemlig best

Dressing

For en litt lettere variant av den valige hamburgerdressingen kan jeg anbefale denne:

4-5 ss mager kesam
1 ss lettmajones
1 ss sukkerfri ketsjup
et dryss med paprikapulver
et dryss med hvitløkspulver
salt og pepper

Fyll burgerbrødene med det du ønsker av salat, grønnsaker, dressing og selvfølgelig den gode burgeren.

:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar