Idag var solen borte igjen, og regnet plasker ned.
Da måtte vi være litt kreative i matveien.
Koskos med frukt og grønnsaker, kylling og tzatziki ble resultatet.
*
Middag til 4
Kyllingen
3 store kyllingfileter
Valgfritt krydder (vi brukte hvitløk og urter)
1ss olje til steking
- krydre kyllingfiletene på begge sider
- stek kyllingene under lokk på begge sider i ca 8min på medium varme
- la dem hvile
Koskos med frukt og grønnsaker
1/5 søt paprika ( strimlet )
Ca 10 druer (delt i to)
1 appelsin (i biter)
1 vårløk ( i biter)
10 sukkererter ( i biter)
2 ss sesamfrø
1 ss olje
Salt og pepper
5dl fullkornskoskos
5dl vann
1 buljongterning
- følg veiledningen på pakken, evt kok opp vann med buljong.
- hell over koskos og la svelle i noen minutter.
- vend inn frukt og grønnsaker, olje, krydder og frø.
Tzatziki
3 dl gresk yoghurt
1/3 revet agurk
Salt og pepper
En hvitløksbåt (revet)
- riv agurken og klem ut vannet
- bland alle ingrediensene
*
Del opp kyllingen i biter og server den til koskos og tzatziki.
Annet kjøtt, grønnsaker eller dressing er jo også godt til koskos, her er det bare å prøve seg frem :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar