mandag 12. mai 2014

Midtøsten inspirert middag med koskos og kylling. Smak av sommer

Idag var solen borte igjen, og regnet plasker ned.
Da måtte vi være litt kreative i matveien.
Koskos med frukt og grønnsaker, kylling og tzatziki ble resultatet.

*

Middag til 4 


Kyllingen

3 store kyllingfileter
Valgfritt krydder (vi brukte hvitløk og urter)
1ss olje til steking


- krydre kyllingfiletene på begge sider

- stek kyllingene under lokk på begge sider i ca 8min på medium varme

- la dem hvile


Koskos med frukt og grønnsaker

1/5 søt paprika ( strimlet )
Ca 10 druer (delt i to)
1 appelsin (i biter)
1 vårløk ( i biter)
10 sukkererter ( i biter)
2 ss sesamfrø
1 ss olje
Salt og pepper

5dl fullkornskoskos
5dl vann
1 buljongterning

- følg veiledningen på pakken, evt kok opp vann med buljong.

- hell over koskos og la svelle i noen minutter.

- vend inn frukt og grønnsaker, olje, krydder og frø.


Tzatziki

3 dl gresk yoghurt
1/3 revet agurk
Salt og pepper
En hvitløksbåt (revet)

- riv agurken og klem ut vannet

- bland alle ingrediensene

*

Del opp kyllingen i biter og server den til koskos og tzatziki.

Annet kjøtt, grønnsaker eller dressing er jo også godt til koskos, her er det bare å prøve seg frem :)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar