torsdag 5. juni 2014

Økologiske salte spelt og sesamkjeks

Deilig økologiske kjeks, som passer godt til ost.
Disse er MYE sunnere enn salte kjeks du kjøper i butikken, men minst like gode.


Økologiske salte spelt og sesamkjeks

2dl speltmel
3dl havremel (malte havregryn)
2dl sesamfrø
1/2 ts salt
2 ts fiberhusk
1 ts sesamolje *
2ss rapsolje
1 ss agavesirup *
3dl vann

Slik gjør man

- sett ovnen på 160grader

- bland alle ingredienser og rør godt

- la svelle i 10 min

- del deigen i to deler, og kjevle ut mellom to bakepapir til den er tynn (ca 2-3mm)

- nå kan deigen rutes opp med pizzahjul, eller du kan stikke den ut med former

- kjeksen pensles med litt olje (evt litt vann), strø over salt

- stekes midt i ovnen i ca 45 min, eller til dem er gyldene



* agavesirup kan fint erstattes med økologisk honning. 

* sesamoljen forsterker smaken på kjeksen. denne kan helt klart droppes, eller erstattes med rapsolje, men da vil man få en tammerere kjeks.

I denne oppskriften så er det bare sesamoljen som ikke er økologisk.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar