søndag 8. mars 2015

Hjemmelaget lasagne (lavkarbo og kalorifattig versjon)

Søndag er jo dagen for å finne frem noe godt å tilberede, kose seg med god tid ved middagsbordet.
Her er den tradisjonelle søndagsmiddagen med svinestek og fløtesaus for lengst byttet ut med mer moderne kost. I dag står lasagne på menyen. Veldig godt og raskt å lage. Denne kan du også lage ferdig i dag for å spise i morgen, dropp da bare osten på toppen, den legger du på rett før steking.
 
Spiser du lavkarbo så steker du det som skal stekes i smør, holder du deg til et kalorifattig kosthold så bruk gjerne olje. Den hvite sausen er også beregnet lavkarbo (kosemat) kosthold, så om du passer kaloriene så dropper du bare dette steget.
 
* Ferdig lasagne
 
Dette trenger du
 
Kjøttsaus:
 
1 pk karbonadedeig/kjøttdeig
1 boks hermetiske hakkede tomater
1 hakket løk
1 hakket gulrot
1 fed hakket hvitløk
2ss pizzakrydder
1 terning grønnsaks buljong
1ss paprika pulver
1ts tørket chili (denne kan sløyfes)
1/2 boks vann
 
Ostesaus: (lavkarbo)
 
2dl revet ost
2dl fløte
1 fed revet hvitløk
pepper
 
"pastaplater"
 
1 skrellet aubergine som er delt i skiver på langs
 
* stek aubergine til dem er gyldene på begge sider
 
Fremgangsmåte
 
- sett ovnen på 250grader
 
- stek løk, hvitløk og gulrot blankt
 
- tilsett tomatene, fyll så boksen halvveis opp med vann og tilsett
 
- ha i resten av ingrediensene (ikke kjøttdeig)
 
- mens dette koker opp brunes kjøttdeigen
 
- når gulrøttene er myke kjøres kjøttsausen glatt med stavmikser og helles over den brunede kjøttdeigen, la dette stå varmt på svak varme
 
- varm opp fløten og tilsett osten røres inn i fløten med åtte tall bevegelser.
 
- dekk nå bunnen av en ildfast form med kjøttsausen
 
- brun auberginene i en panne på hver sin side og legg et lag over kjøttsausen
 
- hell så over et lag med ostesaus
 
- repeter så dette til du har fylt formen, men husk at siste laget bør være av saus
 
- topp med ost
 
- stek i ca 15 til 20 min
 
* Legg kjøttsaus, aubergine og ostesaus i lag
 
 
 
Jeg har laget denne lasagnen samtidig meg toro lasagne, å de tar eksakt like lang tid å lage, så ingen grunn til å si at hjemmelaget tar lengre tid ;) denne oppskriften gir ca like mye lasagne som en toro familie pakke.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar