tirsdag 8. april 2014

Chili con carne tirsdag


Denne retten er kanskje best på høsten eller vinteren.
Men den smakte bra nå en reintung aprildag også.



Dette trenger du:


500-600gr karbonadedeig
1ss olje til steking
2 små rødløk (hakket)
1 medium gul løk (hakket)
2 hvitløksfedd
1/2 ts chiliflak
1ss paprikepulver
1 gulrot i biter
1 grønn paprika (strimlet)
1 gul paprika (strimlet)
1 chili (hakket)
140g tomatpure
1 boks hermetiske tomater
1 1/2 boks vann
2 bokser brune bønner
1 knivsodd cayenne pepper
Salt og pepper

Slik gjør du:
- stek løk blank
- tilsett karbonadedeigen og brune den
- tilsett gulrot og paprika, stek dette i noen minutter
- tilsett alle krydder og tomatpure, bland dette ordentlig
- ha i boksen med tomater og vann, kok i noen minutter
- hell av kraften på bønnene og tilsett dem i gryten

Gryten blir best om den får kokt inn på svak varme i en timestid.
Enda bedre er den om den er laget dagen i forveien.
Om man ønsker den tykkere eller tynnere så er det bare å justere vannmengden.

Nytes rykende varm med en frisk salat og mager kesam (evt. Rømme)!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar