Deilig og sunn paprikagryte, den er best om den lages dagen i forveien.
Paprikagryte
Grønn og gul paprika i staver
1 søt paprika i ringer (rød)
1 boks hakkete tomater
2 dl vann
1,5 terninger kjøttbuljong
1 gul løk ( skivet )
500gram karbonadedeig
En solohvitløk ( hakket)
En boks brune bønner
10 mellomstore champignoner ( delt i to)
- stek løk og hvitløk blank
- ha i karbonadedeig og brun denne
- ha i gul og grønn paprika
- stek disse sammen på medium varme i 3-4 minutter
- hell over hakkete tomater og vann, ha i buljong, salt og pepper
- la dette koke i noen minutter, tilsett så soppen, den søte paprikaen og bønnene.
- kokes på svak varme i 5 min
Jeg har ovnsbakt noen grønnsaker vedsiden av denne gryten, resten av familien spiser fullkornspasta til. Ris, byggryn, salat eller et godt brød er også godt tilbehør.
*
Ellers har vi chilliolje og mager kesam til.
Om man ikke er veldig nøye på protein og fettinnhold er det veldig godt med rømme og creme fresh til også :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar